Draugauki.me forumas » Virtuvės paslaptys

skrebučiai

(11 atsiliepimų)
  1. mano namuose visi labai mėgsta skrebučius :)tai labai maistinga, skanu ir nebrangu pagaminti, tinka prie kavos, arbatos ar sultinio
    susmulkinam po gabalėlį sūrio ir dešros, išplakam kiaušinį, viską sumaišom, vilgom baltos duonos gabalėlį ir kepam įkaitintoj keptuvėj iš abiejų pusių
    pastaba: keptuvė turi būti labai karšta, nes masė truputį limpa

    Parašyta prieš 5 metai #
  2. sotus ir didelis skrebas:
    pjaunam storą duonos riekę per visą kepalo plotį, viduryje išpjaunam skylę maždaug 2x3 cm, dedam į įkaitintą keptuvę, į tą skylę įmušam kiaušinį, pagal skonį pabarstom prieskoniais, po kiek laiko duoną atsargiai apverčiam ir apkepam kitą pusę, išimam, apibarstom smulkintais krapais ar petražolėm, skanaus...

    Parašyta prieš 5 metai #
  3. User has not uploaded an avatar

    oldmenas
    Narys

    gerb. Danute, Jus reikėtų paskelbti šio forumo virtuvės šefe! labai įdomius ir gardžius dalykus žinote ir mokate gamint. nuo delikatesų iki paprastų, bet ne kasdieniškų pusryčiams tinkančių dalykų. aš tik toks įvertint tik moku. deja, pats nelabai galiu ką pasiūlyt gaminimui. nesupykit =)

    Parašyta prieš 5 metai #
  4. ačiū už aplodismentus
    džiugu, kad kažkam įdomu, kad kas nors pasinaudos mano patarimu

    dar prie skrebučių temos: vaflio lakštą aptepam majonezu, apibarstom sūriu ir smulkiai sutrintu česnaku, kelias minutes palaikom karštoj orkaitėj kol išsilydo sūris, išimam, supjaustom nedideliais gabalėliais (labai gerai karpo dantytos žirklės, skirtos vištai) tinka prie alaus, vyno ar šiaip kramsnoti sėdint prie televizoriaus

    Parašyta prieš 5 metai #
  5. Almyra

    almyra
    Narys

    p.Danute, aš nesupratau dėl tų skrebučių. O kai pamirkome baltą duoną pasigamintame mišinyje (kiaušinis, sūris, dešra), ar nebūna taip, kad tik kiaušiniu duona ir aplimpa, o kiti ingridientai lieka puodelio dugne?

    Ačiū

    Parašyta prieš 5 metai #
  6. p.Almyra, pirmą kartą kai darysite šitą šiupinį, tai patariu sutarkuoti sūrį ir dešrą arba tiesiog sumalti ir gauta pasta aptepti duoną, o vėliau, kai įpras rankos, tai savaime apsilipdys
    tik dar sykį perspėju: keptuvė turi būti labai karšta, nes masė limpa!

    Parašyta prieš 5 metai #
  7. Almyra

    almyra
    Narys

    Labai ačiū už skrebucių receptą. Vakar vakare kepėme namuose- oi....kaip skaniai gavosi!
    Aš prie sriubos darau lengvus skrebučius (senoje knygoje radau receptą): baltą duoną užtepti sviestu ir pabarstyti česnaku viršų, paskrudinti apie 5min. Iškepa karštas užkandis.

    Parašyta prieš 5 metai #
  8. Almyra

    almyra
    Narys

    Norėjau paklausti, gal kas nors verdate trintas sriubas? Mano brolienė tokias gardžias verda... O man nepavyksta. Bet ji turi labai mandrą prietaisą (net nepasakysiu kaip jis vadinasi), kuris susmulkina visą maistą iki tyrelės. Gal įmanoma panašų efektą išgauti su paprastu mikseriu?
    Jei žinote, gal galit parašyti kaip tiksliai verdasi tokios tirštos sriubos (lyg krakmolo ar grietinėlės deda)?

    Parašyta prieš 5 metai #
  9. verdu ir aš trintas sriubas, tik retai, nes jos labai daug laiko atima, padarau paprasčiausią bešamelio padažą (na, žinot - miltai, grietinė, sviesto truputį, pakepinti kol sutirštės) skiedžiu vandeniu, kad nebūtų per riebu, o plaku mikseriu, nes kitų mandrybių neturiu, bet gerai gaunasi, dedu bulvių, tos duoda tirštumo, pabandykit

    pasižiūrėkit dar šią nuorodą, gal atrasite ką naudingo sau
    http://www.virejai.lt/?m=receptai&kat_id=22

    Parašyta prieš 5 metai #
  10. Almyra

    almyra
    Narys

    Ačiū, kad parašėte kaip verdate sriubas ir dar nuorodą įdėjote. Reiks pabandyti Jūsų būdu išsivirti sriubą, net nepagalvojau, kad galima ją su bešamelio padažu virti...

    Aš su bešamelio padažu darau kalafijorus (dar į padažą įtarkuoju fermentiniu sūrio). Išverdu kalafijorus, padažą pilu ant jų ir tada viską 15-20min pašaunu į orkaitę. Jei turiu dar džiūvėsiais apibarstau. Labai skanu!

    Parašyta prieš 5 metai #
  11. User has not uploaded an avatar

    milda
    Narys

    Dažniausiai aš taip aptingstu, jog namuose ''normalūs'' pietūs būna labai retai. Man labiau prie širdies kulinariniai gaminiai, o rimtieji patiekalai jau nelabai...

    Parašyta prieš 5 metai #

Užsiprenumeruoti temą RSS formatu.

Atsiliepimai

Prašome prisijungti kad parašyti atsiliepimą.